Luk

Luk
Luk

Luk

L 125 Forslag til lov om udveksling af forsikringstjenesteydelser inden for direkte skadesforsikringsvirksomhed.

Af: Industriminister Anne Birgitte Lundholt ()
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 126.

Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven gennemfører 2. skadesforsikringsdirektiv, der blev vedtaget den 22. juni 1988 under Danmarks formandskab.

2. skadesforsikringsdirektiv har dels til formål for forsikringsselskaber etableret i EF at fastsætte regler for adgangen til fri udveksling af tjenesteydelser over grænserne inden for skadesforsikringsområdet, dels til formål at videreføre den harmonisering, der er indledt med vedtagelsen af 1. skadesdirektiv i 1973. 1. direktiv, der gennemførtes i 1975, fastlægger de betingelser, et selskab skal opfylde for at få tilladelse til at etablere sig som forsikringsvirksomhed i en medlemsstat, og gør det lettere for et selskab fra ét medlemsland at oprette en filial eller et agentur i et andet medlemsland.

Hensigten med udveksling af forsikringstjenesteydelser på forsikringsområdet er at udvikle forsikringsmarkedet ved at gøre det lettere dels for forsikringsselskaber, der har deres vedtægtsmæssige hjemsted inden for EF, at udøve forsikringstjenesteydelsesvirksomhed i medlemslandene, dels for EF-borgere at tegne forsikringer i forsikringsselskaber, der er etableret i andre medlemslande.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af et ændringsforslag stillet af industriministeren.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 113 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Flemming Hansen (KF), Svend Heiselberg (V), Holger K. Nielsen (SF), Kirsten Jacobsen (FP), Sonja Albrink (CD) og Hans Larsen-Ledet (RV)