Luk

Luk
Luk

Luk

L 71 Forslag til lov om ændring af lov om statstilskud til udnyttelse af vedvarende energikilder m.v.

(Godkendelse af vindkraftanlæg m.v.).

Af: Energiminister Jens Bilgrav-Nielsen (RV)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Ved loven erstattes den tidligere gældende systemgodkendelsesordning af en bredere dækkende, obligatorisk godkendelses- og certificeringsordning, der er baseret på et grundlag af normer, standarder og systematisk kvalitetssikring under processen fra konstruktion til drift. Loven indeholder herudover en bemyndigelse til enrgiministeren til at udstede regler for vindkraftanlæg på søterritoriet. Videre indeholder loven en bemyndigelse til energiministeren til at regulere adgangen til at få vindmøller, herunder havbaserede anlæg, tilsluttet elforsyningsnettet og til, at vindkraftudbygningen indpasses rationelt heri.

Af den skriftlige fremsættelse fremgik det, at hovedformålet med lovforslaget var at fremme den videre udvikling af vindkraften ved at gennemføre en mere tidssvarende godkendelsesordning for vindmøller.

Lovforslaget vedtaget med 106 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD, KRF og Hugo Holm (UP)) mod 12 (FP).
Partiernes ordførere
Holger Graversen (S), Else Theill Sørensen (KF), Svend Erik Hovmand (V), Søren Riishøj (SF), Mogens Houmann Elvensø (FP), Bodil Melgaard Haakonsen (CD), Bjarne Ørum (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)