Luk

Luk
Luk

Luk

L 184 Forslag til lov om Københavns Havn A/S og Udviklingsselskabet Københavns Havnefront A/S.

Af: Trafikminister Kaj Ikast (KF)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter lovforslaget blev der stiftet to aktieselskaber. For det første havneselskabet Københavns Havn A/S, hvis hovedopgave skulle være at stille havneanlæg og havneservice til rådighed i København. For det andet Udviklingsselskabet Københavns Havnefront A/S, hvis hovedopgave skulle være at tilrettelægge omdannelsen af de havneområder, der efterhånden kunne overgå til anden anvendelse.

Efter lovforslaget skulle Udviklingsselskabet få ejendomsret til de arealer, der i dag forvaltes af Københavns Havnevæsen. Undtaget herfra var dog de områder i Nordhavnen nord for Kronløbsbassinet og på Prøvestenen, der også på længere sigt skal anvendes til havneformål. Udviklingsselskabets opgave skulle blive at sikre, at de arealer, der ville udgå af driften, fandt en anvendelse og fik en udformning, der ville være til gavn for byens udvikling.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med regeringens lovforslag om en Øresundsforbindelse (L 178) og lovforslaget om Ørestaden (L 183). Disse to forslag udgjorde sammen med det nærværende lovforslag de samlede bestræbelser for at fremme udviklingen i Københavnsområdet.
Partiernes ordførere
Henning Gjellerod (S), Bodil Thrane (V), Eva Bente Møller (KF), Steen Gade (SF), Ernst B. Schmidt (FP), Arne Melchior (CD), Lone Dybkjær (RV) og Knud Glønborg (KrF)