Luk

Luk
Luk

Luk

L 83 Forslag til varemærkelov.

Af: Industriminister Anne Birgitte Lundholt (KF)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 84.

Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven sker der en harmonisering af EF-medlemsstaternes lovgivning om varemærker. Herved forenkles sagsbehandlingen, og Danmark vil kunne ratificere protokollen til og det eksisterende Madrid-arrangement om international registrering af varemærker.

Forslaget til varemærkelov havde først og fremmest til formål at gennemføre EF's 1. direktiv om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om varemærker. Direktivet har til formål at fremme den fri bevægelighed af varer og tjenesteydelser inden for EF som led i etableringen af det indre marked. Direktivet angiver de rettigheder, der er knyttet til et registreret varemærke.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at industriministeren fortsat fandt det mest praktisk at opretholde varemærkeloven og fællesmærkeloven som to særskilte love for at få den letteste oversigt over retsområdet. Videre fremgik det, at der i de senere år er sket en forøgelse af krænkelser af varemærkerettigheder. For at imødegå dette indeholder såvel dette lovforslag som L 84 en skærpelse af sanktionsmulighederne.

Erhvervsudvalget afgav en fællesbetænkning over L 84 og nærværende lovforslag.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 121 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Lotte Henriksen (S), Pia Larsen (V), Kai Dige Bach (KF), Tommy Dinesen (SF), Sonja Albrink (CD), Annette Just (FP), Lone Dybkjær (RV) og Henning Lysholm (KrF)