Luk

Luk
Luk

Luk

B 44 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af tid til børn-ydelse.

Samling: 1991-92
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 173.

Efter 1. beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ifølge beslutningsforslaget skulle forældre til børn under 8 år have økonomisk kompensation, hvis de reducerede deres arbejdstid efter nogle nærmere angivne principper. Ydelsen til en reelt enlig mor eller far skulle være større end i de situationer, hvor forældrene boede sammen og den ene eller begge gik ned i arbejdstid. Ægtefællen til den af forældrene, der havde barnet boende hos sig, og personer, der havde barnet i privat familiepleje, skulle også have mulighed for at opnå denne ydelse.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at hensigten med forslaget var at give børn og forældre bedre mulighed for at få mere tid sammen, da det var en betingelse for en god og tryg opvækst. Det var ifølge forslagsstillerne ikke tilstrækkeligt at løse problemet ved generel nedsættelse af arbejdstiden, men ressourcerne skulle målrettes til børnefamilierne.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Helge Sander (V), Pia Christmas-Møller (KF), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Tom Behnke (FP), Bente Juncker (CD), Lone Dybkjær (RV) og Knud Glønborg (KrF)