Luk

Luk
Luk

Luk

L 73 Forslag til lov om ændring af lov om patientforsikring.

Af: Sundhedsminister Ester Larsen ()
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven sikres det, at skadelidte patienter fortsat kan få erstatning for visse vaccinationsskader efter reglerne i lov om erstatning for vaccinationsskader. Loven indebærer endvidere, at reglerne i lov om patientforsikring tilpasses lovgivningen om henholdsvis produktansvar og udveksling af forsikringstjenesteydelser inden for direkte skadesforsikringsvirksomhed.

Med vedtagelsen af lov nr. 367 af 6. juni 1991 om patientforsikring blev lov om erstatning for vaccinationsskader ophævet med virkning fra den 1. juli 1992. Efter dette tidspunkt skulle vaccinationsskader erstattes efter reglerne i lov om patientforsikring. Det ville have indebåret, at vaccinationsskader hos praktiserende læger m.fl. ikke længere berettigede til erstatning, idet patientforsikringens dækningsområde er begrænset til offentlige sygehuse og sygehuse, som det offentlige har driftsoverenskomst med.

For at sikre skadelidte patienter en udvidet adgang til erstatning for vaccinationsskader, uanset hvor skaden er indtruffet, ændredes loven om patientforsikring derfor således, at lov om erstatning for vaccinationsskader blev opretholdt uændret.

Lovforslaget vedtaget med 112 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 6 (FP).
Partiernes ordførere
Hanne Andersen (S), Mariann Fischer Boel (V), Karen Højte Jensen (KF), Birgitte Husmark (SF), Jan Køpke Christensen (FP), Lis H. Noer (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)