Luk

Luk
Luk

Luk

L 188 Forslag til lov om journal over brug af plantebeskyttelsesmidler og eftersyn af udstyr til udbringning af plantebeskyttelsesmidler i jordbruget.

Af: Landbrugsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven giver landbrugsministeren hjemmel til at fastsætte regler om, at der på jordbrugsbedrifter skal føres journal over anvendelsen af plantebeskyttelsesmidler. Endvidere bemyndiges landbrugsministeren til at fastsætte bestemmelser om eftersyn af udstyr, der anvendes til udbringning af plantebeskyttelsesmidler.

Endelig fastsætter loven regler om adgang til offentlig og privat ejendom, hvor det er påkrævet af hensyn til tilsyn med overholdelse af lovens regler.

Lovforslaget havde ifølge bemærkningerne baggrund i handlingsplanen for en bæredygtig udvikling i landbruget.

Af lovforslagets bemærkninger fremgik det, at formålet med forslaget var at begrænse anvendelsen af plantebeskyttelsesmidler ved øget opmærksomhed på brug af plantebeskyttelsesmidler og sprøjteudstyr.

Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 7 (FP); 1 stemte ved en fejl hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Christian Mejdahl (V), Jens Peter Rønholt (KF), Birthe Hansen (SF), Niels Højland (FP), Svend Aage Jensen (CD), Hans Larsen-Ledet (RV) og Henning Lysholm (KrF)