Luk

Luk
Luk

Luk

L 60 Forslag til lov om ændring af lov om støtte til visse strukturforanstaltninger inden for fiskeriet

Af: Fiskeriminister Kent Sand Kirk (KF)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Ved loven bemyndiges fiskeriministeren til at dispensere fra reglen om, at fiskere, der har modtaget ophørsstøtte, ikke inden for en periode på 5 år kan få tilladelse til at anvende et ikkeregistreret fartøj til erhvervsfiskeri. Det er en forudsætning, at det ikkeregistrerede fartøj er mindre end det, der er udgået med ophørsstøtte.

Af bemærkningerne fremgik, at udarbejdelsen af lovforslaget var foranlediget af ønsker om at ajourføre af regelsættet i overensstemmelse med bl.a. de ændringer, der var sket med gennemførelsen af Rådets forordning (EØF) nr. 3944/90 om fællesskabsforanstaltninger til forbedring og tilpasning af fiskeri- og akvakulturstrukturerne, samt erfaringerne med lovens daglige administration.

Forslaget indebar endvidere, at der blev etableret den nødvendige hjemmel til at yde tilskud til fremme af udviklingen i særlige landdistrikter, når der er opnået tilskud fra Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget.

Lovforslaget vedtaget med 127 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV, KRF og Hans Erenbjerg (UP)) mod 8 (FP).
Partiernes ordførere
Henning Gjellerod (S), Svend Heiselberg (V), Jens Jørgensen (KF), Birthe Hansen (SF), Ernst B. Schmidt (FP), Ole Vig Jensen (RV) og Henning Lysholm (KrF)