Luk

Luk
Luk

Luk

L 151 Forslag til lov om ændring af skovloven.

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven samler en række tilskudsbestemmelser i anden lovgivning, herunder produktudviklingsloven, strukturudviklingsloven samt konsulentloven, i én lov. Loven indfører endvidere en definition af fredskovspligtigt areal og giver regler for dets anvendelse.

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet får tillagt klageadgang ved afgørelse i sager om pålæggelse og ophævelse af fredskovspligt samt om byggeri, anlæg og terrænændringer på fredskovspligtigt areal.

Det fremgik af bemærkningerne, at intentionen med lovforslaget var, at skovarealet skulle blive større samt at skoven skulle blive bedre, mere varieret og sund. Regeringens målsætning om bl.a. en fordobling af skovarealet over en trægeneration (80-100 år) skulle fastholdes, ligesom det var hensigten at forenkle administrationen af forskellige tilskudsordninger ved at samle dem i én lov.

Loven fik sin endelige udformning gennem en række ændringsforslag i og uden for betænkningen fra Miljø- og Planlægningsudvalget.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer.
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Bente Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Addi Andersen (CD), Bent Hindrup Andersen (EL) og Aage Brusgaard (FP)