Luk

Luk
Luk

Luk

L 73 Forslag til lov om ændring af adoptionsloven, indfødsretsloven og navneloven.

(Ratifikation af Haagerkonventionen af 29. maj 1993 om beskyttelse af børn og om samarbejde med hensyn til internationale adoptioner).

Af: Justitsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven giver Folketinget sit samtykke til, at Danmark ratificerer Haagerkonventionen. Dette medfører bl.a. følgende ændringer i den danske lovgivning, der vedrører adoption:

- Ved adoption af børn under 12 år skal der foreligge oplysning om barnets holdning til adoptionen i det omfang, barnets modenhed og sagens omstændigheder tilsiger det.

- Ved adoption af børn over 12 år skal der finde en samtale sted med barnet, inden det afgiver samtykke til adoptionen. Ved samtalen skal barnet gøres bekendt med adoptionens betydning.

- Ved adoption af børn under 12 år gives der barnet mulighed for at blive hørt inden en eventuel forandring af barnets navn.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget havde til formål at gennemføre Haagerkonventionen af 29. maj 1993 om beskyttelse af børn og om samarbejde med hensyn til internationale adoptioner i dansk ret.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Inge Dahl-Sørensen (V), Bendt Bendtsen (KF), Anne Baastrup (SF), Bjørn Elmquist (RV), Tom Behnke (FP), Søren Søndergaard (EL) og Poul Nødgaard (DF)