Luk

Luk
Luk

Luk

L 26 Forslag til lov om Rådets forordning (EF) om beskyttelse mod eksterritorial lovgivning vedtaget af et tredjeland.

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Lovforslaget fastsætter straffebestemmelser og udpeger Erhvervsfremme Styrelsen til national myndighed i forbindelse med Rådets forordning nr. 2271/96 om beskyttelse af virkningerne af den eksterritoriale anvendelse af lovgivning vedtaget af et tredjeland.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at formålet med forordning nr. 2271/96 var at neutralisere virkningerne af USA's sanktionslovgivning over for Cuba, Iran og Libyen. Denne lovgivning berører personer og virksomheder uden for USA, hvilket strider mod folkeretten, og domme og beslutninger i henhold til denne amerikanske sanktionslovgivning ville ikke blive anerkendt eller håndhævet.

Forordningen bestemte, at fastsættelse af straffebestemmelser og udpegning af en national myndighed i henhold til forordningen skulle ske nationalt.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Claus Larsen-Jensen (S), Svend Erik Hovmand (V), Gitte Seeberg (KF), Egil Møller (DF), Christine Antorini (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Jette Gottlieb (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Kirsten Jacobsen (FP)