Luk

Luk
Luk

Luk

B 143 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning til overenskomst mellem Kongeriget Danmarks regering sammen med Færøernes landsstyre på den ene side og Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirlands regering på den anden side om den maritime afgrænsning i området mellem Færøerne og Det Forenede Kongerige, undertegnet i Torshavn den 18. maj 1999.

Af: Udenrigsminister Niels Helveg Petersen (RV)
Samling: 1998-99
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Udenrigsudvalget (URU).

Med folketingsbeslutningen meddeler Folketinget sit samtykke til, at Danmark tilslutter sig Tórshavnoverenskomsten af 18. maj 1999 om den maritime afgrænsning i området mellem Færøerne og Det Forenede Kongerige.

Det fremgik af bemærkningerne, at overenskomsten var resultatet af mange års forhandlinger mellem Danmark/Færøerne og Storbritannien om den maritime afgrænsning i området mellem Færøerne og Skotland, og at der var tale om en kompromisløsning, som omfattede både kontinentalsoklen og fiskerizonerne. Det fremgik endvidere, at Færøernes Lagting havde tilsluttet sig overenskomsten.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Jens Hald (V), Bendt Bendtsen (KF), Aage Frandsen (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Jørgen Estrup (RV), Ole M. Nielsen (KrF), Christian Jensen (FP) og Jóannes Eidesgaard (UFG)