Luk

Luk
Luk

Luk

B 43 Forslag til folketingsbeslutning om tilvejebringelse af regler for erhvervelse af »kørekort« til etablering af fødevareforretning, daglig drift heraf samt for fratagelse af »kørekortet«,

Samling: 1998-99
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF)

Ved beslutningsforslaget blev regeringen pålagt at fremsætte lovforslag og/eller udstede de nødvendige administrative forskrifter for erhvervelse af »kørekort« til etablering og daglig drift af fødevareforretning samt for inddragelse af »kørekortet« ved konstatering af væsentlige fejl og mangler.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at de hygiejniske og regnskabsmæssige forhold i fødevareforretninger i stigende omfang ikke var i orden.

Hensigten med beslutningsforslaget var at rette op på disse forhold gennem indførelse af et »kørekort« til fødevareforretning, hvor »kørekortet« kunne erhverves ved aflæggelse af en teoretisk og praktisk prøve i grundlæggende fødevarehygiejniske principper, almen regnskabsføring samt dansk efter eventuel forudgående kortvarig undervisning heri.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 11 (DF og FP) stemte for, 89 (S, V, KF, SF, CD, RV, EL og KRF) imod.
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Mariann Fischer Boel (V), Lene Espersen (KF), Jørn Jespersen (SF), Christian H. Hansen (DF), Vibeke Peschardt (RV), Annie Lunde Hansen (CD), Keld Albrechtsen (EL), Tom Behnke (FP) og Ole M. Nielsen (KrF)