Luk

Luk
Luk

Luk

L 127 Forslag til lov om ændring og om ophævelse af lov om DSB Busser A/S samt om ændring af lov om den selvstændige offentlige virksomhed DSB og DSB S-tog A/S.

(Salg af DSB Busser A/S (Combus a/s) m.v.).

Af: Trafikminister Sonja Mikkelsen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Trafikudvalget (TRU).

Loven ophæver begrænsningen på 25 pct. ved salg af aktier i Combus a/s og bemyndiger således trafikministeren til at sælge samtlige aktier i selskabet.

Loven regulerer endvidere en række forhold for de tjenestemænd, der er udlånt til Combus a/s fra DSB, herunder at DSB betaler engangsvederlag til de tjenestemænd, som lader sig ansætte på overenskomstvilkår i Combus a/s, og at DSB tilbyder anden passende beskæftigelse til de tjenestemænd, som ikke lader sig ansætte i busselskabet.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget skulle ses som et led i udmøntningen af regeringens aftale med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti om finansloven for 1999.Af bemærkningerne fremgik det endvidere bl.a., at det ifølge en uvildig vurdering, som Trafikministeriet havde fået foretaget af mulighederne for at sælge aktier i selskabet, ikke ville være økonomisk fordelagtigt for staten kun at afhænde 25 pct. af aktierne.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 4 (EL); 9 (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (KF), Margrete Auken (SF), Ole Donner (DF), Vibeke Peschardt (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Ole M. Nielsen (KrF)