Luk

Luk
Luk

Luk

L 2 Forslag til lov om ændring af lov om foderstoffer.

(Forbud mod anvendelse af antibiotika samt kontrol af indførsel).

Samling: 1998-99
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Ifølge lovforslaget skulle det være forbudt at anvende antibiotika som tilsætningsstoffer til foderstoffer og at indføre foderstoffer inficeret med salmonella og visse andre sygdomsfremkaldende bakterier samt vira.

Det fremgik af bemærkningerne, at baggrunden for at fremsætte lovforslaget var, at anvendelsen af antibiotika som tilsætningsstoffer til foderstoffer kunne give resistensudvikling hos bakterier og øge forekomsten af salmonellasmitte hos nogle arter af husdyr.

Det fremgik samtidig, at et forbud mod anvendelse af antibiotika som tilsætningsstoffer til foderstoffer ville nødvendiggøre en begrundet underretning af Kommissionen med henvisning til art. 11 i direktiv 70/524/EØF (beskyttelsesklausulen i rådsdirektivet om tilsætningsstoffer til foderstoffer), og at et forbud mod indførsel af foderstoffer inficeret med salmonella og andre sygdomsfremkaldende bakterier samt vira var i modstrid med forskrifter fastsat af Det Europæiske Fællesskab.
Partiernes ordførere
Lotte Bundsgaard (S), Karsten Nonbo (V), Lene Espersen (KF), Kristen Touborg (SF), Christian H. Hansen (DF), Vibeke Peschardt (RV), Annie Lunde Hansen (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Mogens Nørgård (KrF)