Luk

Luk
Luk

Luk

L 147 Forslag til lov om behandling af personoplysninger.

Af: Justitsminister Frank Jensen (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 82 fra folketingsåret 1997-98 (2. samling), jf. omtalen i Årbog & Registre 1997-98 side 549, og lovforslag nr. L 44 fra folketingsåret 1998-99, jf. omtalen i Årbog & Registre 1998-99 side 99. I forhold til disse lovforslag var der dog bl.a. foretaget følgende væsentlige ændringer:

- Reglerne om behandling af personoplysninger i anden lovgivning, som giver den registrerede en bedre retsstilling, skal gå forud for reglerne i L 147.

- Inden for det sociale område skal adgangen til at videregive personoplysninger begrænses.

- Det bliver præciseret, at der for den offentlige forvaltning ikke må føres edb-registre med oplysninger om politiske forhold, som ikke er offentligt tilgængelige.

- Der bliver sat snævre grænser for, i hvilke tilfælde en virksomhed - uden den enkelte forbrugers samtykke - må videregive oplysninger om en forbruger til andre virksomheder til brug for markedsføring.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at lovforslaget i det væsentlige byggede på Udvalget om Registerlovgivningens betænkning nr. 1345/1997 om behandling af personoplysninger.

Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV, KRF og Frank Dahlgaard (UP)) mod 13 (DF, EL og FRI).
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Peter Skaarup (DF), Gitte Seeberg (KF), Anne Baastrup (SF), Dorit Myltoft (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Søndergaard (EL), Jann Sjursen (KrF) og Kim Behnke (FRI)