Luk

Luk
Luk

Luk

L 156 Forslag til lov om ændring af færdselsloven, lov om private fællesveje og lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje.

(Overførelse af kompetence til kommuner, forsøg med færdselsregulerende foranstaltninger, generhvervelse af førerretten m.v.).

Af: Trafikminister Sonja Mikkelsen (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven overføres en del af politiets kompetence til at træffe afgørelser vedrørende færdselsregulerende foranstaltninger til kommunerne, ligesom tilsynet med manglende renholdelse og snerydning på private fællesveje m.m. overføres fra politiet til kommunerne.

Derudover indeholder loven en række ændringer, bl.a. vedrørende hjemmel til forsøg med færdselsregulerende foranstaltninger, generhvervelse af førerretten, mulighed for afholdelse af motorløb på vej og indenretlig frakendelse af førerretten.

Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med den foreslåede overførelse af kompetence var at understøtte kommunernes muligheder for at gennemføre trafikreguleringer. En række af de øvrige ændringer skyldtes et ønske om regelforenkling eller blev foretaget af hensyn til færdselssikkerheden.

Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV og KRF) mod 5 (EL og FRI).
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Gitte Lillelund Bech (V), Ole Donner (DF), Helge Adam Møller (KF), Margrete Auken (SF), Vibeke Peschardt (RV), Arne Melchior (CD), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FRI)