Luk

Luk
Luk

Luk

L 231 Forslag til lov om ændring af lov om leje af erhvervslokaler m.v. (erhvervslejelov), lov om leje og lov om leje af almene boliger.

(Ophævelse af lejeforhold som følge af overtrædelse af forbud nedlagt i medfør af lov om forbud mod besøgende i bestemte lokaler).

Af: By- og boligminister Lotte Bundsgaard (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 231 og L 234.

Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører hjemmel for udlejere til at ophæve lejeforhold i de tilfælde, hvor politiet i henhold til lov om forbud mod besøgende i bestemte lokaler har nedlagt et forbud, og hvor lejeren eller en anden person straffes for at have modtaget besøgende i lokalerne.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslag nr. L 234 (forslag til lov om forbud mod besøgende i bestemte lokaler). De to lovforslag havde ifølge bemærkningerne til formål at forhindre, at der blev drevet hashklubber, og i den forbindelse at give udlejere en mulighed for at ophæve de pågældende lejemål.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, V, KF, DF, CD, RV, Mogens Andreasen (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)) mod 12 (SF og EL); 2 (KRF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Karsten Nonbo (V), John Vinther (KF), Knud Erik Hansen (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Sonja Albrink (CD), Jann Sjursen (KrF) og Frank Aaen (EL)