Luk

Luk
Luk

Luk

L 112 Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler), lov om produktionsskoler, lov om gymnasiet m.v., lov om kursus til højere forberedelseseksamen og om studieforberedende enkeltfagsundervisning for voksne m.v.

(Forenkling af tilskudsregler m.v.).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Lovens væsentligste indhold er en forenkling af den eksisterende overgangsordning for bygningstilskud og en forenkling af omfordelingsfaktorer for driftstilskud.

Formålet med lovforslaget var at forenkle og effektivisere tilskudssystemerne på de frie skolers område gennem ændring af en række bestemmelser om tilskud til frie grundskoler, frie kostskoler og produktionsskoler. Dette skulle medføre, at tilskudsreglerne blev mere gennemsigtige for brugerne og administrationen af dem mindre ressourcekrævende for Undervisningsministeriet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 113 stemmer.
Partiernes ordførere
Leif Mikkelsen (V), Carsten Hansen (S), Karina Sørensen (DF), Helle Sjelle (KF), Anne Baastrup (SF), Marianne Jelved (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KrF)