Luk

Luk
Luk

Luk

L 122 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, lov om en aktiv arbejdsmarkedspolitik og lov om godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

(Tværfaglige arbejdsløshedskasser).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder 3 hovedelementer:

- Mulighed for oprettelse af tværfaglige arbejdsløshedskasser, som kan optage såvel lønmodtagere som selvstændigt erhvervsdrivende.

- Forhøjelse af kravet til en arbejdsløshedskasses mindste medlemstal fra 5.000 til 10.000. For allerede godkendte kasser sker denne ændring med virkning fra udgangen af 2007.

- Ændringer, der skyldes den nye struktur, herunder bl.a. ændring af reglerne om indbetaling af ATP-bidrag og om særlig pensionsopsparing for en række ydelsesmodtagere fra kun at omfatte medlemmer af arbejdsløshedskasser for lønmodtagere til at omfatte medlemmer af alle arbejdsløshedskasser.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget bl.a. havde til formål at fremme fleksibiliteten og mobiliteten på arbejdsmarkedet.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslag nr. L 123. Der henvises til omtalen af dette forslag.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (V, DF, KF, RV og KRF) mod 41 (S, SF og EL).
Partiernes ordførere
Freddy Dam (V), Ole Vagn Christensen (S), Bent Bøgsted (DF), Lars Barfoed (KF), Ole Sohn (SF), Anders Samuelsen (RV), Søren Søndergaard (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)