Luk

Luk
Luk

Luk

B 163 Forslag til folketingsbeslutning om inddragelse af herboende irakere i det danske civile beredskab til den demokratiske, sociale og økonomiske genopbygning af Irak.

Samling: 2002-03
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at tilbyde herboende irakere kurser i demokratiforståelse og demokratiopbygning og kurser, som var målrettet mod genopbygningsopgaver i Irak, samt at give dem mulighed for at søge midler til konkrete genopbygnings- og demokratiseringsprojekter fra en ny fond.

Forslagsstilleme anførte i bemærkningerne, at irakere i Danmark skulle bidrage til den demokratiske, sociale og økonomiske genopbygning af Irak, og at Danmark skulle sikre, at de fik mulighed for det. Formålet med forslaget var at give mulighed for, at de tilbagevendende irakere kunne være med til at skabe en åben demokrati- og debatkultur og styrke civilsamfundets røst i udviklingen af det nye Irak.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Anne-Marie Meldgaard (S), Søren Krarup (DF), Helge Adam Møller (KF), Villy Søvndal (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Jann Sjursen (KrF)