Luk

Luk
Luk

Luk

F 52 Hvad er regeringens politik på det frivillige kulturelle område?

Af: Ole Sohn (SF) og Aage Frandsen (SF)
Til: Kulturminister Brian Mikkelsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 89. Af Ole Sohn (SF), Ester Larsen (V), Jytte Wittrock (S), Louise Frevert (DF), Carina Christensen (KF), Naser Khader (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Bodil Kornbek (KD).

Fremsat ............... FF 9111
Vedtaget ............... FF 9275

Fuld tekst:

V 89. Af Ole Sohn (SF), Ester Larsen (V), Jytte Wittrock (S), Louise Frevert (DF), Carina Christensen (KF), Naser Khader (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Bodil Kornbek (KD):

»Folketinget tillægger det frivillige arbejde inden for kunst og kultur stor værdi. Arbejdet har stor betydning for borgernes udfoldelsesmuligheder, for udviklingen af forpligtende fællesskaber, for indsigt i den skabende proces og for den kunstneriske fødekæde. Det frivillige kulturelle område spiller en stor rolle for den lokale og regionale kulturpolitik.

Folketinget finder det vigtigt at værne om dette aktiv og ønsker at sikre foreningslivets og det civile samfunds handlefrihed.

På den baggrund opfordrer Folketinget regeringen til, med inddragelse af relevante aktører, at iværksætte en undersøgelse af aktiviteterne på alle niveauer af det frivillige kulturområde, idet en samlet dokumentation er vigtig for en vurdering af områdets kulturpolitiske betydning.«

Afstemning:

V 89 vedtaget enstemmigt med 99 stemmer.
Partiernes ordførere
Ester Larsen (V), Jytte Wittrock (S), Louise Frevert (DF), Carina Christensen (KF), Ole Sohn (SF), Naser Khader (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Bodil Kornbek (KD)