Luk

Luk
Luk

Luk

L 167 Forslag til lov om ændring af lov om social service.

(Skærpelse af reaktionsmuligheder over for kriminalitetstruede børn og unge).

Af: Socialminister Benedikte Kiær ()
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet
Formålet med loven er at skærpe reaktionsmulighederne over for kriminalitetstruede børn og unge. Loven indeholder fire hovedelementer: kommunernes mulighed for at anvende elektronisk overvågning i forbindelse med et ungepålæg, kommunernes foranstaltninger og politiets eventuelle bistand til at sikre overholdelse af ungepålæg, lempelse af kriterierne for at anbringe unge på sikrede afdelinger og kommunal betaling for unges ophold i Kriminalforsorgens institutioner.
Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslag om styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede børn og unge og lovforslag om nedsættelse af den kriminelle lavalder. Lovforslaget var en del af aftalen mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om finansloven for 2010. Loven trådte i kraft den 1. juli 2010.
Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF, KF og LA, Pia Christmas-Møller (UFG)) mod 50 (S, SF, RV og EL, Christian H. Hansen (UFG)).
Partiernes ordførere
Ellen Trane Nørby (V), Maja Panduro (S), Martin Henriksen (DF), Özlem Sara Cekic (SF), Vivi Kier (KF), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Per Clausen (EL) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)