Luk

Luk
Luk

Luk

L 185 Forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning.

(Udvidelse af adgangen til tv-overvågning for boligorganisationer m.v. og idrætsanlæg).

Af: Justitsminister Lars Barfoed (KF)
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet
Formålet med loven er at give bl.a. boligorganisationer og ejere af private idrætsanlæg tilladelse til at foretage tv-overvågning af visse områder, der benyttes til almindelig færdsel.

Fra boligorganisationer i udsatte boligområder havde der været ønske om at kunne tv-overvåge områder, som benyttes til almindelig færdsel. Ønsket skyldtes bl.a. stigende problemer med uro og hærværk.

Der havde desuden været en række tilfælde af såkaldte hooliganuroligheder i form af vold og hærværk i forbindelse med idrætsbegivenheder.

Efter Justitsministeriets opfattelse vil tv-overvågning kunne have en kriminalpræventiv effekt over for f.eks. hærværk mod biler.

Bl.a. boligorganisationer, der repræsenterer husstande i et udsat boligområde, kan efter tilladelse fra politidirektøren tv-overvåge det pågældende boligområde, når overvågningen er væsentlig af hensyn til kriminalitetsbekæmpelse.
Det samme gælder ejere af private idrætsanlæg, som er særlig udsat for uroligheder.

Den behandling af personoplysninger, der vil foregå i forbindelse med tv-overvågning i boligområder eller ved idrætsanlæg, vil ske i overensstemmelse med reglerne i persondataloven.
Lovforslaget vedtaget med 100 stemmer (V, S, DF, SF, KF og LA) mod 6 (RV og EL).
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Flemming Møller Mortensen (S), Pia Adelsteen (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Tom Behnke (KF), Lone Dybkjær (RV) og Line Barfod (EL)