Luk

Luk
Luk

Luk

L 51 Forslag til lov om ændring af lov om kemiske stoffer og produkter.

(Forlængelse af visse databeskyttelsesperioder for biocidmidler og ophævelse af bestemmelser om anmeldelse af nye stoffer m.v.).

Af: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V)
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet
Loven har til formål at gennemføre dele af en ændring af biociddirektivet (98/8/EF) i dansk ret. Hovedformålet med direktivændringen var at forlænge direktivets overgangsperiode på grund af forsinkelser med gennemførelsen af revurderingsprogrammet for biocidaktivstoffer. Direktivændringen, som gennemføres i loven, forlænger tilsvarende visse databeskyttelsesperioder for de oplysninger, som virksomheder indsender til støtte for ansøgning om godkendelse af aktivstoffer og biocidmidler. Loven har desuden til formål at ophæve reglerne i kemikalieloven om anmeldelse af nye kemiske stoffer. Endelig indeholder loven - ud over de to hovedelementer - en præcisering af, at loven ikke berører regler, der fastsættes i EU's forordninger, herunder REACH. Loven trådte i kraft den 1. januar 2010.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 103 stemmer.
Partiernes ordførere
Eyvind Vesselbo (V), Benny Engelbrecht (S), Jørn Dohrmann (DF), Pia Olsen Dyhr (SF), Per Ørum Jørgensen (KF) og Jørgen Poulsen (RV)