Luk

Luk
Luk

Luk

L 179 Forslag til lov om ændring af SU-loven.

(Fribeløb i forbindelse med SU til uddannelsessøgende ved politiets grunduddannelse).

Af: Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V)
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lovforslaget var en opfølgning på en aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne om politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2011 (politiforliget fra den 6. november 2010). Aftalen indebærer, at aflønningen af politielever bliver ændret, så de overgår til statens uddannelsesstøtte (SU) i skoleperioder.

Aftalen gennemføres for politielever, der starter på politiets grunduddannelse på Politiskolen i 2011. Der er Uddannelsesstyrelsen, som står for godkendelsesproceduren i forhold til, at politiets grunduddannelse kan godkendes som SU-berettigende uddannelse.

Loven indeholder bestemmelser, som sikrer, at politieleverne ikke kommer i en situation, hvor deres indtjening i perioder med løn under uddannelsen overstiger det fribeløb, som de efter SU-reglerne kan tjene, uden at det får indflydelse på den uddannelsesstøtte, der tildeles. Man sikrer også, at der kan dispenseres for en eventuel overskridelse af årsfribeløbet, hvis overskridelsen skyldes deltagelse i særlige politiopgaver.

Lovforslaget er en opfølgning på en aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne om politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2011 (politiforliget fra 6. november 2010).
Vedtaget 107 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, RV, EL, LA) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Sophie Løhde (V), Maja Panduro (S), Pernille Vigsø Bagge (SF), Marlene Harpsøe (DF), Charlotte Dyremose (KF), Marianne Jelved (RV) og Line Barfod (EL)