Luk

Luk
Luk

Luk

L 204 Forslag til lov om ændring af lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. og lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter.

(Effektivisering af sagsbehandlingen i Klagenævnet for Udbud m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Loven skal sikre en effektiv og målrettet anvendelse af Klagenævnet for Udbuds ressourcer til at håndhæve udbudsreglerne.

Klagenævnet skal alene kunne tage stilling til de påstande, som en part har nedlagt, og skal alene tage hensyn til forhold, som pågældende har gjort gældende. Ved afgørelse af en sag i klagenævnet skal der fremover medvirke en juridisk dommer og en sagkyndig frem for to sagkyndige, som var reglen hidtil. Desuden skal det eller de medlemmer fra formandskabet, der deltager i den enkelte sag, kunne træffe afgørelse i sager, der afgøres på skriftligt grundlag og ikke er af principiel karakter, uden at sagkyndige medlemmer medvirker.

Lovforslaget var et led i udmøntningen af aftalen om konkurrencepakken fra den 11. april 2011 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som havde til formål at fremme konkurrencen og produktiviteten i den private og den offentlige sektor.
Vedtaget 60 stemmer for forslaget (V, DF, KF, UFG) 50 stemmer imod forslaget (S, SF, RV, EL) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Jens Christian Lund (S), Karsten Hønge (SF), Colette L. Brix (DF), Carina Christensen (KF) og Anne Marie Geisler Andersen (RV)