Luk

Luk
Luk

Luk

L 212 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Skærpede regler for udenlandske studerende).

Af: Integrationsminister Søren Pind (V)
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Loven har til formål at sikre, at udlændinge, der opnår opholdstilladelse som studerende, reelt har til hensigt at komme til Danmark for at studere. Tiltagene indgår i aftalen ”Nye tider. Nye krav”, som regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti indgik den 7. november 2010. Kravene til udenlandske studerendes engelskkundskaber skærpes, således at der stilles krav om, at en ansøgning om studieopholdstilladelse skal ledsages af dokumentation for, at udlændingen har bestået en egenfinansieret sprogtest, der ved hjælp af en score angiver vedkommendes engelskniveau. Endvidere skærpes dokumentationskravet til udenlandske studerendes selvforsørgelse, således at udstedelse af en studieopholdstilladelse kan betinges af, at udlændingen dokumenterer at have oprettet en spærret konto i en dansk bank med et beløb svarende til 1 års ydelser i form af statens uddannelsesstøtte.
Vedtaget 57 stemmer for forslaget (V, DF, KF, LA) 48 stemmer imod forslaget (S, SF, RV, EL, UFG) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Karsten Lauritzen (V), Maja Panduro (S), Astrid Krag (SF), Martin Henriksen (DF), Naser Khader (KF), Marianne Jelved (RV), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Niels Høiby (LA)