Luk

Luk
Luk

Luk

B 5 Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af rocker- og indvandrerbander.

Samling: 2011-12
Status: Forkastet
Ifølge beslutningsforslaget skulle regeringen søge at opløse de rocker- og indvandrerbander, der havde deltaget i den verserende bandekrig, ved dom på grundlag af et foreløbigt forbud, der meddeltes af justitsministeren eller af en anden myndighed, der var bemyndiget hertil af justitsministeren, jf. grundlovens § 78, stk. 3, 2. pkt.

Forslagsstillerne henholdt sig bl.a. til, at Københavns Byret den 19. september 2011 afgjorde, at Hells Angels havde været i krig med en række indvandrerbander i København. 15 HA-støtter blev kendt skyldige i kølleoverfald, opbevaring af våben og sprængstof samt 6 drabsforsøg. På baggrund af dommens ordlyd havde professorer i hhv. forfatningsret og strafferet vurderet, at dommen umiddelbart syntes at tilsige, at der var grundlag for at opløse de implicerede rocker- og indvandrerbander ved dom.
Forkastet 14 stemmer for forslaget (DF) 91 stemmer imod forslaget (V, S, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Jan E. Jørgensen (V), Mette Reissmann (S), Peter Skaarup (DF), Jeppe Mikkelsen (RV), Anne Baastrup (SF), Pernille Skipper (EL) og Tom Behnke (KF)