Luk

Luk
Luk

Luk

B 60 Forslag til folketingsbeslutning om styrkelse af ytringsfriheden.

Samling: 2011-12
Status: 1. Behandlet/Henvist til udvalg
Formålet med forslaget var at styrke ytrings- og tankefriheden, og der skulle fremsættes forslag om de fornødne lovændringer m.m. Det gjaldt herunder en ændring af straffelovens § 266 b (racismeparagraffen), så den i højere grad blev begrænset til at omhandle tilfælde, hvor trusler samt nedværdigende og forhånende ytringer mod visse grupper medførte en nærliggende fare for at forstyrre den offentlige orden.
Desuden skulle man ophæve straffelovens § 140 (blasfemiparagraffen) og ændre ordlyden af straffelovens § 267 (injurieparagraffen), så den lød, som følger: »Den, som krænker en andens ære ved at fremsætte eller udbrede sigtelser for et forhold, der er egnet til at nedsætte den fornærmede i medborgeres agtelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.«
Endelig skulle man ændre straffelovens § 114 e, så ensidig journalistik og nyhedsformidling ikke i sig selv ville kunne fortolkes som værende omfattet af bestemmelsen om virksomhed fremmende for terrorhandlinger, jf. § 114 e, hvilket i dag kan straffes med indtil 6 års fængsel.
Partiernes ordførere
Jan E. Jørgensen (V), Mette Reissmann (S), Pia Adelsteen (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Jeppe Mikkelsen (RV), Pernille Skipper (EL), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og Tom Behnke (KF)