Luk

Luk
Luk

Luk

L 47 Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel.

(Bødeforhøjelser og arbejdstid for selvstændige vognmænd).

Af: Transportminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 2011-12
Status: Delt
Loven øger dels trafiksikkerheden ved at forhøje det generelle bødeniveau, dels giver den transportministeren hjemmel til at fastsætte regler, der gennemfører arbejdstidsdirektivet i relation til selvstændige vognmænd.

Desuden forhøjes bødeniveauet for at overtræde gods- og buskørselsloven og forskrifter udstedt ifølge den, da det vil bidrage til at øge trafiksikkerheden via en skærpet overholdelse af lovens regler. Bødeniveauet er ikke blevet reguleret siden begyndelsen af 1980’erne, og det skaber et behov for at bringe satserne op på et nutidigt niveau.

Herudover giver loven transportministeren hjemmel til at fastsætte regler, så man kan gennemføre Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/15/EF af 11. marts 2002 om at tilrettelægge arbejdstid for personer, der udfører mobile vejtransportaktiviteter, i relation til selvstændige vognmænd, EU-Tidende 2002 nr. L 80, side 35.
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Karin Gaardsted (S), Kim Christiansen (DF), Anne Baastrup (SF), Andreas Steenberg (RV), Henning Hyllested (EL), Leif Mikkelsen (LA) og Lars Barfoed (KF)