Luk

Luk
Luk

Luk

L 67 Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven, kildeskatteloven og forskellige andre love.

(Udvidelse af årsopgørelsesordningen, indberetning af udbytter m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet
Med loven foretages en række ændringer, der skal forenkle, harmonisere og effektivisere skatte- og afgiftslove. Desuden indgår en ny model for at beregne renter i skatte- og afgiftslovene.

Lovens væsentligste elementer er disse:
– Årsopgørelsesordningen udvides, så borgere med mindre erhvervsmæssig virksomhed, f.eks. forældreudlejning, modtager en årsopgørelse direkte uden at skulle udfylde en egentlig selvangivelse.
– Der indføres nye grundlag for beregning af rentesatser.
– Der skal i alle tilfælde ske indberetning om udbytter af aktier m.v. til SKAT senest i måneden efter vedtagelsen eller beslutningen om at foretage udlodningen, når der er tale om aktier m.v. i danske selskaber m.v.
– Man justerer de regler, der er indført med skattereformen, om konvertering af fradragsberettiget kapitalpension til ikkefradragsberettiget kapitalpension (aldersforsikring m.v.) mod en fremrykket afgift. De nævnte regler sikrer ikke i alle henseender, at der betales den afgift, som blev forudsat ved at indføre konverteringsmuligheden. Derfor foreslår man, at afgiftsgrundlaget udvides.

Loven trådte i kraft den 1. januar 2013.
Vedtaget 72 stemmer for (S, DF, RV, SF og EL) 38 stemmer imod (V, LA og KF) 0 stemmer hverken for eller imod
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Thomas Jensen (S), Dennis Flydtkjær (DF), Nadeem Farooq (RV), Jonas Dahl (SF), Frank Aaen (EL), Ole Birk Olesen (LA) og Brian Mikkelsen (KF)