Luk

Luk
Luk

Luk

L 160 Forslag til lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag.

(Ophævelse af optjeningsprincippet for børne- og ungeydelse og børnetilskud og indførelse af bopælskrav også for børn omfattet af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 883/2004 af 29. april 2004 om koordinering af de sociale sikringsordninger).

Samling: 2013-14
Status: Forkastet
Det foresloges, at optjeningsprincippet for børne- og ungeydelser og børnetilskud blev ophævet. Det ville betyde, at det ikke længere ville være en betingelse for at kunne få udbetalt fuld børneydelse, at man havde boet eller arbejdet i riget i 2 år inden for de seneste 10 år. Det foresloges desuden, at betingelsen om, at barnet skulle opholde sig i Danmark, også skulle gælde for EU- og EØS-borgere, uanset at andet var bestemt i EF-forordning 883/2004.

Det foresloges, at loven trådte i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.
Forkastet 8 stemmer for forslaget (EL) 86 stemmer imod forslaget (V, S, RV, SF, LA, KF, UFG) 13 stemmer hverken for eller imod forslaget (DF)
Partiernes ordførere
John Dyrby Paulsen (S), Torsten Schack Pedersen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Nadeem Farooq (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Finn Sørensen (EL), Ole Birk Olesen (LA) og Brian Mikkelsen (KF)