Luk

Luk
Luk

Luk

L 11 Forslag til lov om ændring af lov om CO2-kvoter og lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter.

(Tilpasning af reglerne om udledninger fra luftfart efter Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 421/2014 af 16. april 2014 m.v.).

Af: Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV)
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lovforslagets formål er at gennemføre de ændringer i EU's kvotedirektiv, som er gennemført ved den såkaldte ændringsforordning. Ændringsforordningen indfører en midlertidig undtagelse fra krav om overvågning, rapportering og returnering af kvoter for CO2-emissioner fra flyvninger til og fra lande uden for EØS-området. Undtagelsen gælder 2013 til 2016, hvor den vil blive revideret i henhold til de fremskridt, der er gjort. Derudover indskrænkes kvotedirektivets anvendelsesområde. Lovforslaget sikrer desuden en enklere og mere korrekt implementeringsmåde i dansk ret, så en del af de gældende regler flyttes til en bekendtgørelse.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 101 (V, S, DF, RV, SF, LA, KF, UFG), imod stemte 8 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Thomas Danielsen (V), Mikkel Dencker (DF), Andreas Steenberg (RV), Per Clausen (EL), Steen Gade (SF), Villum Christensen (LA) og Mike Legarth (KF)