Luk

Luk
Luk

Luk

L 152 Forslag til lov om internationale sikkerhedsrettigheder i flymateriel.

Af: Justitsminister Mette Frederiksen (S)
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at gennemføre UNIDROIT-konventionen af 16. november 2001 om internationale sikkerhedsrettigheder i mobilt udstyr (Cape Town-konventionen) og den til konventionen knyttede protokol af samme dato om specifikke forhold for flyudstyr (flymaterielprotokollen).

Lovforslaget indebærer, at sikkerhedsrettigheder i flygenstande, som er omfattet af konventionens og protokollens anvendelsesområde (dvs. flyskrog, helikoptere og flymotorer med en vis minimumskapacitet), og hvor debitor enten befinder sig i Danmark på aftaletidspunktet, eller hvor flyskroget eller helikopteren er nationalitetsregistreret i Danmark, vil kunne blive registreret i det internationale register og som følge heraf nyde (international) beskyttelse foran enhver senere registreret sikkerhedsrettighed og enhver uregistreret rettighed.

En international sikkerhedsrettighed i en flygenstand vil endvidere skulle anerkendes i Danmark og hermed kunne danne grundlag for tvangsfuldbyrdelse her i landet i overensstemmelse med konventionens og protokollens regler.

Med vedtagelsen af lovforslaget giver Folketinget i medfør af grundlovens § 19 sit samtykke til, at regeringen på Danmarks vegne ratificerer Cape Town-konventionen og flymaterielprotokollen, og at regeringen i denne forbindelse afgiver erklæringer til en række af konventionens og protokollens bestemmelser som nærmere angivet i lovforslagets bemærkninger.

Det foreslås, at justitsministeren fastsætter tidspunktet for lovens ikrafttræden.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 103 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Preben Bang Henriksen (V), Trine Bramsen (S), Susanne Eilersen (DF), Jeppe Mikkelsen (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Frank Aaen (EL), Leif Mikkelsen (LA) og Mai Mercado (KF)