Luk

Luk
Luk

Luk

L 3 Forslag til lov om ændring af lov om social pension.

(Harmonisering af regler om opgørelse af bopælstid for folkepension).

Af: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen ()
Samling: 2014-15 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lovforslaget handler om harmonisering af reglerne om opgørelse af bopælstid for ret til folkepension for personer, som har fået opholdstilladelse efter §§ 7 og 8 i udlændingeloven, med reglerne for opgørelse af bopælstid for øvrige udlændinge og danskere, der har haft ophold i andre lande. Formålet med lovforslaget er, at flygtninge ikke skal optjene folkepension efter gunstigere regler end andre, som har haft bopæl i udlandet.

Med lovforslaget afskaffes flygtninges adgang til at medregne bopælstid i oprindelseslandet ved beregning af folkepension. Dermed omfattes flygtninge af de samme principper, som gælder for øvrige indvandrere og danskere, der har haft ophold i andre lande. Flygtninge, der ikke længere vil kunne modtage fuld folkepension, kan efter en konkret individuel vurdering modtage personligt tillæg efter pensionsloven, kontanthjælp eller integrationsydelse.

Vedtaget 51 stemmer for forslaget (DF, V, LA, KF) 49 stemmer imod forslaget (S, EL, ALT, RV, SF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Leif Lahn Jensen (S), Bent Bøgsted (DF), Hans Andersen (V), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Merete Riisager (LA), Josephine Fock (ALT), Zenia Stampe (RV) og Rasmus Jarlov (KF)