Luk

Luk
Luk

Luk

B 117 Forslag til folketingsbeslutning om skattemæssig indberetningspligt for virksomheder, der formidler taxi- og/eller fragtkørsel (erhvervsmæssig personbefordring og godskørsel for fremmed regning) via en applikation eller anden it-teknologi.

Samling: 2015-16
Status: Bortfaldet
Formålet med beslutningsforslaget er at pålægge regeringen at indføre indberetningspligt for virksomheder, som via deres it-platform formidler kontakt mellem kunder og en skattepligtig borger, der benytter sin private bil til taxi- og/eller fragtkørsel med det formål at opnå vederlag/fortjeneste. Forslaget skal sikre, at SKAT automatisk får indberetninger om, hvilke skattepligtige borgere der har haft indtægter via virksomhedens it-platform, og hvilke beløb der er tale om for de involverede skattepligtige personer.

Med beslutningsforslaget ønsker forslagsstillerne at markere, at de ikke anser en virksomhed som f.eks. Uber for at være deleøkonomi i form af samkørsel, men at virksomheder som disse i virkeligheden driver traditionel taxikørsel uden for lovens rammer. Derved påføres den eksisterende taxibranche unfair og ublu konkurrence.
Partiernes ordførere
Jeppe Bruus (S), Dennis Flydtkjær (DF), Jacob Jensen (V), Henning Hyllested (EL), Henning Hyllested (EL), Merete Riisager (LA), René Gade (ALT), Johannes Lebech (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Rasmus Jarlov (KF)