Luk

Luk
Luk

Luk

B 38 Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod bisfenol-A m.v.

Samling: 2015-16
Status: Beretning afgivet
Med beslutningsforslaget ønsker forslagsstillerne at sikre, at regeringen arbejder for, at der i EU indføres et totalt stop for brug af bisfenol-A i fødevarekontaktmaterialer og salg af fødevarekontaktmaterialer indeholdende bisfenol-A og at følge Frankrigs eksempel og indføre særregler i Danmark, der sikrer dette, indtil de skærpede regler er indført i EU. Forslaget lægger desuden op til at pålægge regeringen at foretage en hurtig undersøgelse af, om forbuddet også bør omfatte andre bisfenoler, f.eks. bisfenol-S og bisfenol-F.

Beslutningsforslaget er en del af Enhedslistens kemipakke, der foruden B 38 indeholder B 37, B 39, B 40 og B 41.

Udvalget har afgivet en beretning over forslaget, hvori et mindretal opfordrer regeringen til at fremlægge en status for arbejdet i EU med regulering af bisfenol-A i december 2016. Hvis der ikke er tegn på indførsel af en EU-regulering ved udgangen af 2016 vil mindretallet, ligesom Sverige, undersøge muligheden for en national regulering.
Partiernes ordførere
Malte Larsen (S), Lise Bech (DF), Erling Bonnesen (V), Maria Reumert Gjerding (EL), Maria Reumert Gjerding (EL), Carsten Bach (LA), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Rasmus Jarlov (KF)