Luk

Luk
Luk

Luk

B 75 Forslag til folketingsbeslutning om udvisningsreglerne.

Samling: 2015-16
Status: Forkastet
Med forslaget pålægges regeringen

1) at justere udvisningsreglerne i udlændingeloven, så den gældende afvejningsbestemmelse, hvorefter der altid skal ske udvisning, medmindre dette vil være i strid med internationale forpligtelser, ændres til, at der altid skal ske udvisning, medmindre dette med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser,

2) at justere udvisningsreglerne i udlændingeloven, så reglerne om betinget udvisning også gælder for udlændinge, der er omfattet af EU-reglerne, og

3) at undersøge mulighederne for at stramme yderligere op, bl.a. med udgangspunkt i, at Europarådet har ændret i præamblen til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention med det formål at understrege nærhedsprincippet (subsidiaritetsprincippet).
Forslaget blev forkastet. For stemte 22 (DF), imod stemte 86 (S, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Troels Ravn (S), Martin Henriksen (DF), Martin Henriksen (DF), Marcus Knuth (V), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Jacob Mark (SF) og Naser Khader (KF)