Luk

Luk
Luk

Luk

L 129 Forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love.

(Betalings- og handlekommune ved ophold i veterantilbud m.v.).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet
Lovforslaget primære formål er at sikre, at veteraner ikke føler sig i klemme mellem kommuner, når de har behov for hjælp under den sociale lovgivning under ophold i veterantilbud, og at veterantilbuddene ikke bliver en økonomisk belastning for de kommuner, hvor de ligger.

Med forslaget kommer reglerne om betalings- og handlekommune i forbindelse med ophold i veterantilbud til at svare til de regler, der gælder for personer med ophold i forsorgshjem, herberger og lign. efter servicelovens § 110.

Den oprindelige opholdskommune bliver med lovforslaget betalingskommune for veteraner, og ligeledes vil oprindelige opholdskommuner forblive handlekommuner for at opnå sammenhæng mellem finansieringsansvar og visitationskompetence.

Loven træder i kraft den 1. juli 2016.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 111 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Karina Due (DF), Jan E. Jørgensen (V), Jakob Sølvhøj (EL), Laura Lindahl (LA), Torsten Gejl (ALT), Marianne Jelved (RV), Trine Torp (SF) og Mette Abildgaard (KF)