Luk

Luk
Luk

Luk

L 6 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om klageadgang og kompetence m.v. på det familieretlige område.

(Ankestyrelsen som familieretlig klagemyndighed m.v.).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet
Det overordnede mål med lovforslaget er
– at Familieretsafdelingen får samme organisatoriske status som resten af Ankestyrelsen. Det sker dels ved at ændre klageadgangen i relation til de sager på det familieretlige område, hvor ministeren i dag er klageinstans, så sagerne ikke længere kan påklages til ministeren, men til Ankestyrelsen som en selvstændig myndighed, dels ved at ændre visse kompetencebestemmelser i den familieretlige lovgivning, så det ikke er ministeren, men Ankestyrelsen, der behandler visse familieretlige sager som 1. instans,
– at give mulighed for, at Ankestyrelsen kan behandle principielle eller generelle familieretlige sager på et møde med udvidet votering, hvor der deltager beskikkede medlemmer (lægfolk).

Loven træder i kraft den 1. januar 2016.

Lovforslaget er en genfremsættelse af lovforslag L 186 (folketingsåret 2014-15, 1. samling), der bortfaldt på grund af udskrivelsen af folketingsvalg den 27. maj 2015.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 1 (IA).
Partiernes ordførere
Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Karina Adsbøl (DF), Jan E. Jørgensen (V), Laura Lindahl (LA), Torsten Gejl (ALT), Trine Torp (SF) og Mette Abildgaard (KF)