Luk

Luk
Luk

Luk

B 134 Forslag til folketingsbeslutning om, at efterskoler kan modtage tillægstakst til danskundervisning for flygtningebørn uden permanent opholdstilladelse.

Af: Jacob Mark (SF), Holger K. Nielsen (SF) og Trine Torp (SF)
Samling: 2016-17
Status: Forkastet
Formålet med beslutningsforslaget er at pålægge regeringen at sikre, at efterskolerne kan få tillægstakst til at tilbyde danskundervisning til tosprogede elevere med en midlertidig opholdstilladelse, således at der ikke kun – som i dag – kan gives tillægstakst til elever med en permanent opholdstilladelse.

Forslagsstillerne mener, at efterskolerne kan tilbyde noget helt særligt i forhold til integration af flygtningebørn. I dag kan efterskolerne ikke finansiere undervisning i dansk som andetsprog til flygtningebørn, fordi det kræver, at børnene har permanent opholdstilladelse, hvis der skal udbetales tillægstakst. Med beslutningsforslaget foreslår Socialistisk Folkeparti, at ministeren ændrer bekendtgørelsen i overensstemmelse med ovenstående.
Forslaget blev forkastet. For stemte 51 (S, EL, ALT, RV og SF), imod stemte 53 (DF, V, LA og KF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Daniel Toft Jakobsen (S), Alex Ahrendtsen (DF), Anni Matthiesen (V), Jakob Sølvhøj (EL), Henrik Dahl (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Brigitte Klintskov Jerkel (KF), Jacob Mark (SF) og Jacob Mark (SF)