Luk

Luk
Luk

Luk

B 78 Forslag til folketingsbeslutning om krav til private aktørers soliditet og garantistillelse i den kommunale hjemmepleje.

Samling: 2016-17
Status: Forkastet
Med forslaget pålægges regeringen senest den 15. oktober 2017 at fremsætte lovforslag, der af hensyn til effektiv forvaltning af skatteborgernes penge sikrer, at kommuner stiller krav til private aktører/firmaer i den kommunale hjemmepleje om sikkerheds- og garantistillelse, således at kommunerne som minimum stiller krav om følgende:

– Den private leverandør stiller en bankgaranti, der svarer til, at kommunen kan opfylde leveringsforpligtelsen over for borgerne ved eventuel konkurs svarende til 3 måneders vikardrift af deres del af hjemmeplejen.

– Den private leverandør dokumenterer soliditet ved på forhånd at fremsende regnskaber for de seneste 5 år og oplysninger om skatteindbetalinger og resultatlister de seneste 5 år og løbende statusopgørelser en gang i kvartalet over økonomien i firmaet.
Forslaget blev forkastet. For stemte 18 (EL, ALT og SF), imod stemte 84 (S, DF, V, LA, RV og KF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Astrid Krag (S), Jeppe Jakobsen (DF), Hans Christian Schmidt (V), Stine Brix (EL), May-Britt Kattrup (LA), Pernille Schnoor (ALT), Lotte Rod (RV), Kirsten Normann Andersen (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF)
Sambehandlet med