Luk

Luk
Luk

Luk

L 196 Forslag til lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil og lov om Danske Spil A/S.

(Liberalisering af onlinebingo, heste- og hundevæddemål og væddemål på kapflyvning med brevduer samt indførelse af et særligt bidrag til hestevæddeløbssporten).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet
Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har i januar 2017 indgået aftale om ændring af spillovgivningen vedrørende en liberalisering af en række mindre monopolspil og indførelse af en ny støtteordning til hestevæddeløbssporten i form af et særligt bidrag.

Dette lovforslag implementerer følgende elementer fra aftalen om ændring af spillovgivningen fra januar 2017:

– En liberalisering af onlinebingo med det formål at kanalisere spillerne fra det uregulerede marked ind i et dansk reguleret marked med dertil hørende dansk beskyttelse af spillerne.
– En liberalisering af hestevæddemål, bl.a. med det formål at øge interessen for hestevæddeløb.
– Indførelse af et særligt bidrag til hestevæddeløbssporten på 8 pct. af omsætningen på danske hestevæddemål.
– En liberalisering af hundevæddemål og væddemål på kapflyvning med brevduer, bl.a. med det formål at øge interessen for sporten.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2018.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 94 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Orla Hav (S), Dennis Flydtkjær (DF), Louise Elholm (V), Rune Lund (EL), Leif Mikkelsen (LA), René Gade (ALT), Andreas Steenberg (RV), Anders Johansson (KF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF)