Luk

Luk
Luk

Luk

B 105 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af et EU-system vedrørende rejseinformation og rejsetilladelse (ETIAS) og om ændring af forordning (EU) nr. 515/2014, (EU) 2016/399 og (EU) 2016/1624.

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Samling: 2017-18
Status: Vedtaget
Med folketingsbeslutningen giver Folketinget samtykke til, at Danmark på mellemstatsligt grundlag tilslutter sig Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) om oprettelse af et EU-system vedrørende rejseinformation og -tilladelse (ETIAS) og om ændring af ETIAS-forordningen.

Med ETIAS-forordningen oprettes et EU-system til rejseinformation og rejsetilladelse. ETIAS skal anvendes til at vurdere, hvorvidt tredjelandsstatsborgere, der ikke behøver visum, opfylder betingelserne for at indrejse i Schengenområdet, allerede inden de ankommer til EU’s ydre grænser.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 91 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Mattias Tesfaye (S), Kenneth Kristensen Berth (DF), Marcus Knuth (V), Nikolaj Villumsen (EL), Christina Egelund (LA), Rasmus Nordqvist (ALT), Naser Khader (KF), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF)