Luk

Luk
Luk

Luk

L 109 Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, kildeskatteloven, lov om afgift af konsum-is, spiritusafgiftsloven og øl- og vinafgiftsloven.

(Annullering af indeksering af en række punktafgifter, nedsættelse og efterfølgende afskaffelse af råstofafgiften, afskaffelse af afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand og ændringer af forskerskatteordningen).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at udmønte dele af aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer af 12. november 2017 mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Der foreslås en lempelse af afgifter, bl.a. chokolade- og sukkervareafgiften, vinafgiften og en række forbrugsafgifter. Desuden afskaffes afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand.

Endvidere foreslås der en udvidelse af forskerskatteordningen.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 87 (S, DF, V, LA, RV og KF), imod stemte 19 (EL, ALT og SF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Peter Hummelgaard (S), Dennis Flydtkjær (DF), Louise Elholm (V), Rune Lund (EL), Joachim B. Olsen (LA), René Gade (ALT), Andreas Steenberg (RV), Anders Johansson (KF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF)