Luk

Luk
Luk

Luk

L 114 Forslag til lov om ioniserende stråling og strålebeskyttelse

(strålebeskyttelsesloven).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget indføres tidssvarende rammer for strålebeskyttelsen, som sikrer overholdelse af Danmarks internationale forpligtelser, og styrings- og tilsynsredskaber, som tager højde for den teknologiske udvikling ved brug af stråleudstyr - herunder som led i diagnostik og behandling i sundhedsvæsenet.

Formålet med lovforslaget er todelt: For det første implementerer forslaget strålebeskyttelsesdirektivet, og for det andet samler lovforslaget de eksisterende lovbestemmelser om strålebeskyttelse i Danmark i én samlet og tidssvarende lov. Med lovforslaget vil der desuden ske en opjustering af Sundhedsstyrelsens gebyrsatser i forbindelse med strålebeskyttelse, så de svarer til de nuværende omkostninger ved Sundhedsstyrelsens strålebeskyttelsesarbejde tillagt de opgaver, der følger af EU-direktivet. Det indebærer en samlet gebyrstigning på 6,4 mio. kr. årligt fra 2018 og frem.

Loven skal træde i kraft den 6. februar 2018.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 107 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Flemming Møller Mortensen (S), Liselott Blixt (DF), Jane Heitmann (V), Stine Brix (EL), May-Britt Kattrup (LA), Pernille Schnoor (ALT), Marlene Borst Hansen (RV), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Kirsten Normann Andersen (SF)