Luk

Luk
Luk

Luk

L 180 Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven.

(Ophævelse af bestemmelse om revision af reglerne om midlertidig beskyttelsesstatus for visse udlændinge).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Ændringen af udlændingeloven i februar 2015 (lov nr. 153 af 18. februar 2015 om ændring af udlændingeloven) indførte muligheden for midlertidig beskyttelsesstatus efter udlændingelovens § 7, stk. 3, til udlændinge, hvis behov for beskyttelse har baggrund i en særlig alvorlig situation i hjemlandet i forbindelse med en væbnet konflikt el.lign. Ændringen udvidede ikke adgangen til asyl i Danmark, men betød, at myndighederne årligt i de første 3 år skal tage stilling til, om beskyttelsesbehovet stadig er relevant. Dermed blev det enklere at udsende personer, der ikke længere har et beskyttelsesbehov.

Ifølge § 3 i lov nr. 153 af 18. februar 2015 skal ministeren evaluere loven og med udgangspunkt i evalueringen fremsætte et lovforslag om revision af reglerne om midlertidig beskyttelsesstatus i folketingsåret 2017-18. Regeringen foreslår på den baggrund at ophæve revisionsbestemmelsen i lovens § 3.

Evalueringen er oprindelig omdelt som UUI alm. del – bilag 65, og en revideret udgave af evalueringen er omdelt som bilag 4 på lovforslaget.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 84 (S, DF, V, LA og KF), imod stemte 22 (EL, ALT, RV og SF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Mattias Tesfaye (S), Martin Henriksen (DF), Marcus Knuth (V), Nikolaj Villumsen (EL), Laura Lindahl (LA), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Naser Khader (KF) og Holger K. Nielsen (SF)