Luk

Luk
Luk

Luk

L 232 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om social service, lov om integration af udlændinge i Danmark og forskellige andre love.

(Mulighed for at udarbejde en helhedsorienteret plan til borgere med komplekse og sammensatte problemer).

Af: Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at give kommunerne bedre muligheder for at tilbyde en helhedsorienteret plan til borgere og familier med komplekse og sammensatte problemer, hvor der i dag kan eller skal udarbejdes flere planer for indsatserne.

Lovforslaget indeholder forslag om, at der vil kunne udarbejdes en helhedsorienteret plan, der omfatter indsatser og tilhørende planer på henholdsvis social-, integrations-, undervisnings- og beskæftigelsesområdet. Desuden vil øvrige indsatser, hvor der f.eks. ikke er et krav om en plan, også kunne indarbejdes i den helhedsorienterede plan. Det er kommunen, der skal vurdere, om det vil være hensigtsmæssigt at tilbyde borgeren en helhedsorienteret plan.

Loven træder i kraft den 1. juli 2018.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 98 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Susanne Eilersen (DF), Hans Andersen (V), Jette Gottlieb (EL), Henrik Dahl (LA), Torsten Gejl (ALT), Rasmus Jarlov (KF), Marlene Borst Hansen (RV) og Kirsten Normann Andersen (SF)