Luk

Luk
Luk

Luk

L 150 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Nægtelse af udstedelse af særlig rejselegitimation til udlændinge, gebyr for indgivelse af ansøgning om laissez-passer og spærring af dansk udstedt rejselegitimation i Det Centrale Pasregister).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Formålet med lovforslaget er at styrke kontrollen med og bekæmpe misbrug af rejselegitimation. Med lovforslaget bliver det muligt for Udlændingestyrelsen i højere grad end i dag at nægte at udstede rejsedokumenter for flygtninge og fremmedpas til udlændinge, hvis der er mistanke om eller konstateret misbrug af rejselegitimation. Udlændingestyrelsen får endvidere mulighed for at spærre et dansk udstedt pas i Det Centrale Pasregister, hvis der konstateres misbrug af rejselegitimationen. Derudover indføres et gebyr for indgivelse af ansøgninger om laissez-passer til brug for rejser til og fra Danmark.
Partiernes ordførere
Mattias Tesfaye (S), Christian Langballe (DF), Mads Fuglede (V), Christian Juhl (EL), Joachim B. Olsen (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Naser Khader (KF), Andreas Steenberg (RV) og Holger K. Nielsen (SF)